Friss hírek Poznanból

Forrás: enjoytherace.hu
2011-05-28 20:26:48
A 2000ccm alatti túraautók szombati futamát Matej Homola nyerte. Nagy Norbi a harmadik lett.

Nem volt problémáktól mentes az UNICORSE SE versenyzőjének Nagy Norbertnek mai versenynapja. A délelőtti warm-up-on eltört a 156-os Alfa féltengelycsuklója, amit a csapatnak épphogy sikerült kicserélnie a verseny rajtjáig.
A startnál azután a rajtprogram rosszalkodott, 7800-as fordulatnál letiltott, így a második rajtkockából induló Gáspár Csaba jött el elsőként, őt követte Norbi és Matej Homola.
A két fiatal pilóta kemény csatát vívott a második helyért, többször cseréltek pozíciót, egészen addig, amíg a magyar fiú autójának hátulja csúszkálni nem kezdett.
Végül ki is csúszott a bukótérbe, ami nem volt éppen tükörsimának nevezhető, igy az aszfaltcsíkra való visszatérés után elállítódott futóművel kellett folytatnia a versenyt. Ennek ellenére hamar utolérte az elöl haladó másik két Alfát.
Homolának közben sikerült megelőznie Gáspárt, akit aztán Norbi is keményen támadott.
Csaba azonban nem hagyta magát, bár Norbi elmondása szerint időnként már-már túlment a sportszerűség határain, ami miatt a verseny után a versenybíróság figyelmeztette is.
Idézet Norbitól:

"...egy egyenesen belül négyet-ötöt cikázott...egyet hibázott akkor Homola befért, de én már nem...előttem csak rángatta az autót..."


Ettől függetlenül a dobogó második fokára Gáspár Csaba állhatott, míg Nagy Norbi a harmadik helyen végzett.
A futam leggyorsabb körét egyébként Norbi futotta.

A hétvége programja holnap folytatódik a délelőtti időmérő edzésekkel és a délutáni versenyfutamokkal.

szöveg: Kertesi Zoltán
fotó: facebook/Nagy Norbert

Kommentár

A feladáshoz be kell jelentkezned!

 
Még nem érkezett hozzászólás.