Nagy Norbié a pole pozíció Poznanban

Forrás: enjoytherace.hu
2011-05-27 21:19:35
Nagy Norbert a poznani OB futam pénteki időmérőjén az első rajtkockát szerezte meg a holnapi versenyre a 2000ccm alatti géposztályban.

A részletekről és a hétvége eddigi élményeiről személyesen Norbi számol be:

-Szerda este érkeztünk meg a helyszínre, és az első benyomásaim őszintén szólva nem voltak valami jók.
A létesítmény infrastruktúrája nem egy csúcstechnológia, az idősebbek szerint már a nyolcvanas években is pont ilyen volt...
Ettől függetlenül a pálya nagyon tetszik, olyan igazi bevállalós. Mivel a környéken elég homokos a talaj, az aszfalt is eléggé poros, így sokat csúszkálunk rajta, és a légszűrőnek is van dolga bőven.
A többiek is nagyon gyorsan megtalálták a helyüket a pályán, az első öt autó nagyon erős.

Az időmérő rendkívül kedvezően alakult számomra, hiszen az elejétől kezdve kicsivel több mint egy másodperccel vezettem a második helyen álló Gáspár Csaba előtt. A szlovák alfás fiatalember, Matej Homola, bő két másodperccel volt Csabi, és mögöttem.
Kijöttem a boxba, majd futottam egy két százazadra azonos kört megint, és úgy éreztem, ennél jobb már nem lesz, így az időmérő második felét a boxban töltöttem. Nem volt ez nyugalmas várakozás, hiszen Gáspár Csabi, és Matej Homola folyamatosan javították a köridejüket, így volt izgalom az autóban ülve is.
Szerencsére pont mellettem volt egy kijelző, így nem csak a csapat arcáról tudtam mi a helyzet.
A végén Csabi közel két tizedre faragta a hátrányát, Homola pedig fél másodperccel volt csak lemaradva.
Ez életem első pole pozíciója amióta versenyzek, így most az este inkább várakozással, és nem pihenéssel telik. Még soha nem vezettem fel mezőnyt, még soha nem álltam úgy rajtrácson, hogy csak a lámpák voltak előttem, na meg a nyomás, hogy innen már nem lehet előrébb végezni...

A "kistúrások" közül, még Mohácsi "Kicsi" Ákos, és Major Benedek érkeztek a sprintversenyre.
"Beni" a kétórás endurance versenyen is indul, ahol Burkus Egon lesz majd a párja. A fiatal pilóta rendkívül gyors tanulás után gyakorlatilag kiautózta azt, ami azon a napon benne, és a kupás suzukiban volt.. Mohácsi Ákos pedig a tőle megszokott jókedvvel biztosította, hogy ne essen csorba a magyar 1,6-os mezőny becsületén.


Eddig a beszámoló, és Norbitól ígéretet kaptunk arra, hogy folyamatosan tájékoztat a hétvége további eseményeiről.

Kiváncsian várjuk...és sok sikert kívánunk!


szöveg: Kertesi Zoltán, Nagy Norbert
fotó: facebook/Nagy Norbert

Kommentár

A feladáshoz be kell jelentkezned!

 
Még nem érkezett hozzászólás.