Hungaroring Kupa, Németh András, 1. verseny - Videó

Forrás: enjoytherace.hu
2011-05-17 19:44:58
A sárga 155-ös Alfa talán utolsó hazai versenyét futotta a Hungaroring Kupa első versenynapján.

András a szombat délelőtti időmérő edzésen a 7. helyre kvalifikálta magát. Mivel azonban Vida János Opel Astrájának motorja az időmérőn belefáradt az 1600ccm-es álomidőbe (2:00,278), és a hétvége többi eseményén már nem vett részt, így András egy hellyel előrébb került a rajtrácson és a 6. kockából vághatott neki a 25 perc, plusz egy körös versenynek.
A rajtnál a második helyről induló Nagy Norbert 156-os Alfájának műszaki hibája okán keletkezett kavarodásban többen megelőzték, igy az első kanyart a 8-9. helyen kezdte meg.
Miután azonban mindenki feldolgozta a rajt izgalmában túltermelődött adrenalint, és kissé elcsitultak a kedélyek, András is elkezde visszaszerezni az elveszített pozíciókat.
Az ötödik körben már a 3. helyen autózott, Gáspár Csaba Alfa Romeo 156-osa, és Andrej Barcak Renault Clio-ja mögött.
Ezt a pozíciót aztán az utolsó előtti körig őrizte, ám akkor a célegyenes ráfordító kanyarban egy kissé megcsúszott, és a Lotus Exige-el hátulról közeledő Tomás Kusy megelőzte.
András azonban nem hagyta magát, a célegyenes végi féktávon belső íven beszúrt és visszaszerezte a 3. pozíciót. A manőver annyira látványosra sikerült, hogy az Alfa az utolsó kör első kanyarját kétkerékre állva teljesítette.
Az utolsó körben a Lotus végig a nyomában volt, de nem került támadó helyzetbe. Az utolsó kanyar előtt azonban pont utolértek egy lekőrözött versenyzőt, és András talán már nem is számított támadásra. A cseh versenyző viszont nem így gondolta és kigyorsításnál utolérte a 155-öst. András hiába taposott a gázpedálra, a Lotus nem egész 2 tizedmásodperccel hamarabb lépte át a célvonalat, letaszítva ezzel a magyar versenyzőt a dobogó harmadik fokáról.
Németh András a magyar bajnoki értékelésben az I/2. kategóriában és az F-2000 ccm-es géposztályában egyaránt a második helyet szerezte meg.

VIDEÓ
Kommentár

A feladáshoz be kell jelentkezned!

 
Még nem érkezett hozzászólás.