Hungaroring Kupa, Blaskovits Tamás, 1. verseny - Videó

Forrás: enjoytherace.hu
2011-05-13 19:55:57
Tomi szombati versenyének összefoglalója szavakban és videón.

Mint azt már korábban megírtuk, Blaskovits Tamás a szezonnyitó versenyhétvégén betegen állt rajthoz. Ráadásul, az időmérő edzésen a Suzukinak felforrt a hűtővize, ezért gyakorlatilag nem tudott mért kört teljesíteni.
A délutáni versenyre a szervízcsapat kicserélte a hibás hengerfejtömítést, így Tomi az utolsó sorból, a 30. helyről elrajtolhatott.
Az már a rajt utáni első pillanatokban látszott, hogy ennek az autónak nem a mezőny végén van a helye: az első körben 13-14 autót előzött meg és a második kört, már a 15. helyről rajtoló Mohácsi Ákos mögött kezdte meg.
Jó lendülettel érkezett meg a szintén Suzukis pilóta mögé, és nem hagyott kétséget affelől, hogy csak idő kérdése és megelőzi.
Ám a technika ördőge ismét betette a lábát. A tűzpiros Suzuki vize ismét melegedni kezdett, így Tominak le kellett lassítania. Első pillanatban azt hitte, hogy számára itt véget is ért a futam, ám a lassabb tempónál a vízhőfok normalizálódott, így ismét üldözőbe vehette Ákost.
Ez a játék a futam végéig folytatódott: mire támadó pozícióba került, addigra minden alkalommal vissza kellett lassítani, nehogy megfőzze a motort.
Az utolsó előtti körben aztán valami végleg megadta magát a motorban, így Tomi kénytelen volt a boxutcába gurulni.
A vasárnapi versenyen betegsége miatt nem indult.

VIDEÓ

Kommentár

A feladáshoz be kell jelentkezned!

 
Még nem érkezett hozzászólás.