Schumacher és Vettel nyerték a Nemzetek Kupáját a ROC-on

Forrás: ROC
2010-11-28 01:28:52
A két Formula 1 szupersztár, Sebastian Vettel és Michael Schumacher, hazai közönség előtt Németország csapataként learatták sorozatban negyedik győzelmüket a ROC Nemzetek Kupáján.

Megismételve az elmúlt két év ROC Nemzetek Kupája döntőjét, a német csapat ismét az angolok ellen állt rajthoz, akiket Andy Priaulx és Jason Plato képviselt a düsseldorfi ESPRIT stadionban.
A két csapat szoros meccset vívott egymással, melyet az döntött el, hogy az utolsó futamban Schumacher egy hajszálnyival Priaulx előtt ért célba.


Michael Schumacher: "Ez egy nagyon különleges helyzet, mert eddig egymás után háromszor győztünk, és már ez is mindenképpen óriási dolog. Így meg, hogy negyedszerre is megcsináltuk, itthon Németországban, figyelembe véve azt, hogy a csoportselejtezőn majdnem kiestünk, fantasztikus - több mint boldogság.
A közönség rendkívüli módon támogatott minket, végig bíztattak, és így, hogy Sebastian mégcsak épp, hogy most nyerte meg a világbajnokságot, mindenképpen egy érzelemdús, vidám este volt.
A csoportselejtező után mindenképpen fel kellett ébrednünk - mert úgy nézett ki, mintha egy kicsit elaludtunk volna. De amikor az angol fiúkkal bekerültünk a döntőbe, úgy éreztem, hogy esélyünk van a győzelemre."

Sebastian Vettel: "Amikor kimentem a pályára mindenki fölállt és őrjöngött. Ez valóban egy csodás este volt az összes szurkolómnak, éppúgy ahogy Michaelnek is, nekem is hatalmas motivációt adott. Nagyon szoros volt az első körben, és azt gondoltuk, hogy akár ki is eshetünk. De szerencsém volt, hogy Michael a csapattársam. Ez egy hatalmas élmény volt, és az hogy nyertünk, most amikor annyi év után először jött Németországba a Race Of Champions nagyon különlegessé teszi."

fordítás: Kertesi Zoltán
foto: raceofchampions.com


Kommentár

A feladáshoz be kell jelentkezned!

 
Még nem érkezett hozzászólás.