V8-STAR vs. Ginetta, utólagos büntetéssel - Videó

Forrás: Kertesi Zoltán
2010-10-13 18:15:58
Újabb videónk készült el, melyben az augusztusi Pannónia-Ring-i forduló szombati versenyén láthatjátok Zentai Sándort, amint Szamosvári Bélával és Florian Renauerrel csatázik.

Sanyi az OB összetettben a dobogó harmadik fokára állhatott fel, de az eredményt utólag megóvták. Pontosabban ez így nem is igaz.
Történt ugyanis, hogy rendben letelt az óvási idő, a parc ferme kinyitott, az autókat kihozták.
Vasárnap azonban suttogni kezdtek a boxutcában, hogy Sanyi szélesebb gumikkal állt rajthoz mint a megengedett. Valaki, vagy valakik bejelentést tettek az esetről a felügyelő testületnél.
Bár úgy tudjuk, hogy óvási díjat senki nem fizetett, a felügyelő bizottság mégis behívta Zentait meghallgatásra.
Sanyi elismerte, hogy valóban szélesebb gumikon versenyzett, mint azt a technikai szabályzat lehetővé teszi, bár zárójelben jegyezzük meg, hogy ez hetekkel a verseny után abszolút nem lett volna kötelessége, hiszen bizonyítani senki nem tudta.
A másik dolog amit úgy érzünk muszály megemlíteni az az, hogy Sanyi nem konkrét előnyszerzési szándékkal használta a szélesebb gumikat, hanem azért mert ez az autó így lett kitalálva, ezekkel a kerekekkel volt homológ, így biztonságos és a világon sehol máshol nem kötelezik arra, hogy keskenyebb abroncsokon fusson, csak nálunk.
De a szabály az szabály, és mivel visszaesőnek számít, büntetésül bevonták a versenyzői licence-ét az év hátralévő részére, ami előtt maximálisan fejet hajtott, hiszen ennek így kellett lennie.
Többek között ezért is nem indult a Salzburgringen és a 12 órás versenyen.


Azt, hogy a fentebb közzétett információk birtokában a videóban látottakat ki hogyan értékeli, azt mindenkinek a saját megitélésére bízzuk.

A sportban és különösen az autósportban a "ha"-val kezdődő mondatokon felesleges rágódni.

De mégis felvetődik a kérdés: ha Sanyi szabályos kerékkel áll rajthoz, akkor a Porsches ellenfele vajon eltalálta volna-e a pályán az ideális íveket, és vajon akkor csak egy hellyel maradt volna le a dobogó alsó fokáról Renauer mögött, akit a géposztály felsorolás miatt ez a hely megilletett volna?
Vagy akkor talán nem azzal lett volna elfoglalva, hogy verseny közben a V8-STAR kerekeit nézegeti, hanem azért küzd, hogy visszaelőzze azt, és a sárga Ginettát?

A dologtól függetlenül mi így is, úgy is gazdagabbak lehetünk egy élvezetes csatával.Kommentár

A feladáshoz be kell jelentkezned!

 
Még nem érkezett hozzászólás.