Végéhez közeledik a nyári szünet a Gyorsasági OB-n

Forrás: Kertesi Zoltán
2010-08-19 19:55:04
Két hónapos nyári szünetet követően augusztus utolsó hétvégéjén folytatódik a Duna Autó Autós Gyorsasági Országos Bajnokság. Augusztus 26-29. között kerül megrendezésre a bajnokság VII-VIII. fordulója, a Sárvár melletti Pannónia-Ringen.

2007-ben látogatott el először a magyar gyorsasági mezőny az ostffyasszonyfai pályára, és azóta minden évben két versenyt bonyolítanak le a HB ASE szervezésében, egy tavaszi és egy őszi fordulót.

Idén sincsen ez másként, és mint eddig is majdnem minden alkalommal, az ausztriai Histo Cup-al együtt vehetik birtokba a pályát a magyar résztvevők.

Így tehát a magyar túraautók, formula autók, és a három kupasorozat Genex Suzuki Bio Kupa, BMW 325i Challenge, és Seat Leon Kupa mellett számos külföldi kategória is pályára lép, mint az osztrák Histo Cup, a Young Timer, vagy a Formel Historic Austria (történelmi formaautók ausztriai sorozata).


A magyar Suzuki Swift Kupa a szlovákiai futamhoz hasonlóan itt is együtt indul majd az osztrák Suzuki Motorsport Cup mezőnyével, ugyanúgy ahogyan a BMW325i Challenge hazai résztvevői együtt küzdhetnek a BMW-s sógorokkal, és ez már önmagában garanciát jelent az izgalmakra.


És akinek mindez nem lenne elég, annak elárulunk még egy különlegességet: a sárvári verseny nem csupán OB futam, hanem egyúttal FIA Közép-Európai Zónaverseny is, aminek köszönhetően igencsak látványos túraautós mezőnyre számíthatunk.

Ezidáig nem fordult elő, hogy hazánk két zónafutamot rendezhetett volna egy évben, de a Bertalan Zsolt neve által fémjelzett HB ASE-nek sikerült elérnie, hogy a hagyományos hungaroringi Material Kupa mellett a pannónia-ringi verseny is hasonló rangra emelkedjen.


És még egy csemege: a hétvége záróakkordjaként vasárnap délután rajtol el az FIA CEZ Endurance Trófea (FIA Közép-Európai Zóna Hosszútávú Bajnokság), amin egyhuzamban két órán keresztül kőrözhetnek a pályán a benevezett csapatok, versenyzők.

A Suzuki Swift Kupa két VIP autójának ülésében ezúttal Debreczeni Zita és Pirner Alma küzdhetnek meg az elemekkel és egymással, persze természetesen nincsen megtiltva nekik az sem, hogy beleszóljanak a bajnoki sorozat állandó részvevőinek küzdelmébe.

Néhány kategóriában már akár bajnokot is avathatunk a hétvége során, tehát mindenképpen látványos és izgalmas hétvégére számíthat az, aki kilátogat az eseményre.

Akár egy komplett családi hétvégének is kitűnő választás lehet, hiszen ha elég az autókból, akkor remekül el lehet tölteni a délutánt a Sárváron található termálfürdőben, ahol egyébként a versenyzők, szerelők nagy része is megfordul esténként, hogy kipihenjék a nap fáradalmait, és feltöltődjenek a másnapi futamokra.fotó: Bálint F. Gyula
Kommentár

A feladáshoz be kell jelentkezned!

 
Még nem érkezett hozzászólás.