Zentai Sanyira valaki vigyázott szombaton?

Forrás: Kertesi Zoltán
2010-05-03 21:07:25
Zentai Sándor a Material Kupa szombati időmérő edzésén a célegyenes végi féktávon elvesztette uralmát a V8-Star Jaguar felett és hatalmas erővel csapódott a pályát szegélyező gumifalba.

Szerencsére Sanyi egy karcolás nélkül szállt ki az autóból.

A balesetet fékhiba okozta, és a pilóta óriási lélekjelenlétének köszönhető, hogy sikerült keresztül szlalomoznia az előtte haladó Ferrari és Porsche között, megkímélve azokat a jelentős anyagi kártól.
A V8-as megpördült és háttal ütközött neki a védőfalnak.

A balesetről készült belső felvételek megtekinthetők itt.

Első ránézésre kevesen gondolták, hogy Sanyi még a hétvége folyamán indulni tud az összetört versenyautóval, de a szervízcsapat megfeszített munkával három óra alatt rajtkész állapotúra foltozta a sebzett fenevadat. Köszönet jár érte Németh Andrásnak, Schubert Lászlónak és az épp nézőként a depóban tartózkodó Sándor Imrének.


Az, hogy Sanyi ép bőrrel megúszta az esetet sok mindennek köszönhető: a Hungaroring biztonságos bukóterének, a Gyorsasági OB biztonsági előírásainak, a V8-Star autó gyárilag megtervezett bukóketrecének, talán a szerencsének, és van itt még valami:
Igazán nem szeretnék misztifikálni, és őszintén mondom, hogy nem hiszek a túlvilági dolgokban, de van egy érdekes egybeesés: mint azt sokan tudják Sanyi példaképe Ayrton Senna és bevallottan hozzá szokott fohászkodni nehéz helyzetekben. Elmondása szerint ez eddig segített is Neki versenyzői pályafutása során.

És, hogy mi az egybeesés?

Az, hogy Sanyi balesete május 1-én történt, pontosan azon a napon amikor 16 évvel ezelőtt Senna életét vesztette.Kommentár

A feladáshoz be kell jelentkezned!

 
Még nem érkezett hozzászólás.