A TEAM UNICORSE Kiss Norbival vág neki a 2014-es ETCC szezonnak.

Forrás: Team Unicorse
2014-04-02 13:52:45
Kiss Norbi vezeti az Alfa Romeo 156 S2000-et az április 20-án megrendezésre kerülő FIA ETCC szezonnyitón a Paul Ricardon.

A TEAM UNICORSE megállapodott Kiss Norberttel és csapatával, az OXXO ENERGY TRUCK RACE TEAM-el, melynek értelmében Norbival vágnak neki az európai kupasorozatnak.
A csapat teljes szezonra leadta nevezését, és bár Norbi idén az FIA TRUCK RACE Európa Bajnoki címének megszerzésében is érdekelt, a két sorozat időbeosztása lehetővé teszi, hogy a kamionversenyzés mellett újra túraautóba ülhessen.

A tervek szerint a csapat még tart egy ismerkedő tesztet a francia verseny előtt, hogy ott már teljes mértékben a finomhangolásra tudjanak koncentrálni.


Borbandi Zsolt csapatvezető:
"Nagyon örülök, hogy sikerült Norbival megegyeznünk. Ő mindenképpen az egyik legjobb magyar pilóta, és biztos vagyok benne, hogy rajta nem fog múlni a jó eredmény elérése.Másfelől azt is tudom, hogy az autónk versenyképes. Ez az autó a típus legutolsó WTCC-s fejlesztése. A motor tavaly megkapta az Autotecnica Motori legfrissebb fejlesztő csomagját, aminek alapján a jelenlegi S2000-es szívómotorok között az egyik legerősebb.Ami Norbit illeti, figyelembe véve eddigi pályafutását, bármilyen eredményt is érünk el vele, az mérce lehet az autó, a csapat, és bármelyik jövőbeni versenyzőnk számára. Persze az autósportban nincsenek előre lejátszott meccsek, sok minden megtörténhet, mindenképpen kellő alázattal vágunk neki. Pezsgőt bontani ráérünk a végén."

A Paul Ricard versenypályán megrendezett első versenyhétvégéről az Eurosport 2-n április 22-én 18.00-kor láthatnak összefoglalót az érdeklődők.


foto: OXXO és fiaetcc.com

Kommentár

A feladáshoz be kell jelentkezned!

 
Még nem érkezett hozzászólás.