I. Sárvár Kupa - Vesnič megállíthatatlan

Forrás: enjoytherace.hu
2013-06-26 15:32:44
Június 14-16. között, I. Sárvár Kupa néven, igazi kánikulában rendezték az Autós Gyorsasági Országos Bajnokság és az FIA Közép-Európai Zóna Trófea futamait az ostffyasszonyfai Pannónia-Ringen.

A 2000cm3 alatti túraautók csoportjában a szerb Milovan Vesnič, hasonlóan a hungaroringi futamokhoz, ismét legyőzhetetlennek bizonyult a szupertúraautó szabályai szerint épült Opel Vectrájával.
Igazi kihívója csupán egy akadt, a Lotussal versenyző cseh Marek Fried személyében, ám ő szombaton hibázott, míg vasárnap defekt miatt kényszerült feladni a küzdelmet.
Így mindkét futamot Vesnič nyerte, szombaton Fried és Petr Mandelik állhattak fel mellé a dobogóra, míg vasárnap, Fried kiesésével Mandelik eggyel előrébb került, és Gáspár Csaba lett a harmadik.


Az F-1600cm3-es géposztályban ismét elmaradt a két Suzukis, Mohácsi Ákos és Lévai Zoltán év eleje óta várt csatája. Szombaton Lévai Zoli Ignisét a rajtrácsról kellett elszállítani műszaki hiba miatt, így Mohácsi különösebb erőfeszítés nélkül hozta az géposztálygyőzelmet.
Mögötte az M&M Motorsport Hondái versenyeztek, ezúttal Karajánnisz Manolisz futott be másodikként és Bak Bertalan lett a harmadik.

A vasárnapi futamra Lévai autóját megjavították, és az időmérőn ismét ő volt a géposztály leggyorsabbja. A versenyen sem veszélyeztette senki a győzelmét, mivel Mohácsi Suzuki Swiftje kisebb műszaki gondokkal küzdött, így az Orion Motorsport versenyzőjének vissza kellett fognia a tempót, hogy biztonsággal célba érhessen a második helyen.
Harmadiknak Tóth Anita ért be, aki Hondájával az utolsó helyről indulva megelőzte mindhárom csapattársát. A futam utáni mérlegelésnél Lévai autóját 1,5 kg-al könnyebbnek találták a megengedett minimumsúlynál ezért kizárták. A csapat fellebbezett, így a döntés még nem végleges.

A következő forduló a Slovakiaringen lesz augusztus 23-25. között.

Szöveg és fotó: Kertesi Zoltán

Kommentár

A feladáshoz be kell jelentkezned!

 
Még nem érkezett hozzászólás.