ETCC előzetes - 2013

Forrás: enjoytherace.hu
2012-10-26 13:23:30
Az FIA kiadta a 2013-as szezonra vonatkozó Túraautó Európa Kupa naptártervezetét.

Az idei négy versenyhétvégével szemben jövőre 5 hétvégés versenyszezont terveznek, melyből az első három ismét a WTCC-vel együtt, annak betétfutamaként kerül lebonyolításra. A további kettőt, független versenyként valamelyik olaszországi pályán és a tervek szerint Brno-ban rendezik.

Március 24. Monza (Olaszország) WTCC-vel együtt
Április 28. - Slovakiaring (Szlovákia) WTCC-vel együtt
Május 19. - Salzburgring (Ausztria) WTCC-vel együtt
Július 14. - a pálya még nem ismert (Olaszország) különálló verseny
Október 6. - Brno (Csehország - megerősítésre vár) különálló verseny

Az idei négy géposztály helyett jövőre már csak három kategóriát indítanak, a rendkívül kis érdeklődésre számot tartó Super Produktion megszűnik, marad az S2000, S1600, és az ú.n. Single Make Trophy, közismertebb nevén Seat Leon Kupa.
Ami a nagy kérdés volt, és az S2000 szívómotoros autókkal versenyző csapatok számára jó hír, hogy a turbódízel és 1,6 turbó motorokkal szerelt autók indulását nem engedélyezik.
Az FIA szakemberei dolgoznak továbbá azon, hogy kiegyenlítsék a jóval olcsóbb kupás Seatok erőfölényét az S2000-es autókkal szemben.

A 220.000 Euro összdíjazás az ETCC hivatalos gumiszállítója a Yokohama által kerül felajánlásra, így a díj elnevezése is Yokohama Trophy lesz.
Újdonság, hogy a hölgy indulókat külön Lady Kupában is értékelik, sőt ők a hétvégenkénti 10.000 Eurós összdíjazás mellett 1.000 Euro külön rajtpénzt is kapnak.

A futamokat az Eurosport jövőre is közvetíti, a WTCC-vel közös eseményekről az Eurosport2 számol be felvételről, a többiről pedig élő közvetítést láthatnak az érdeklődők az Eurosport1-en.Kommentár

A feladáshoz be kell jelentkezned!

 
Még nem érkezett hozzászólás.