Az UNICORSE TEAM a SUPERSTARS sorozat vendége volt

Forrás: UNICORSE TEAM
2012-07-02 16:31:28
A Superstars sorozat szervezői meghívták a csapatot a június végén, a Hungaroringen megrendezett eseményre.

A múlt hét közepén egy különös üzenetet kaptunk az UNICORSE csapat hivatalos facebook oldalára. Egy bizonyos William Gruy küldte, és arról szólt, hogy szívesen látnának minket a hétvégi Superstars versenyen a Hungaroringen. Első pillanatban azt hittük, hogy ez is egyike a közösségi oldalon található számtalan "meghívás"-nak, melyet az emberek egy része automatikusan elküld az összes ismerősének, de nagyon hamar kiderült, hogy egészen másról van szó.
Egy gyors e-mail váltás során az úriember tudomásunkra hozta, hogy szívesen vennék, ha az egész csapat kilátogatna a hétvégi versenyre, természetesen biztosítják számunkra a szükséges mennyiségű paddock belépőt, és szeretnék bemutatni nekünk a sorozatot.
Ezen kívül szeretnének találkozni a csapatvezetéssel, és tárgyalni egy esetleges jövőbeni együttműködésről.
Igazán nagyon megtisztelve éreztük magunkat, és miután leadtuk a belépőkre vonatkozó "megrendelésünket", kíváncsian vártuk a hétvégét.
Pénteken még kaptam egy telefonhívást Will-től, melyben pontosítottuk, hogy akkor szombat dél körül alkalmas lenne az említett találkozó.
Szombat délelőtt Borbandi Zsolt csapatvezetővel ketten meg is jelentünk a Hungaroringen átvettük az akkreditációs központban a csapat nevére leadott belépőket (erről azért a végén még ejtünk egy pár szót), és vártuk a találkozást.
Will egy kedves amerikai fiatalember, aki hét éve települt át Európába, volt motorversenyző, csapatmenedzser, most pedig a Superstars sorozat promoterének, az FG Group-nak a nemzetközi koordinátora.
Nagyon kedvesen fogadott, végigvezetett a paddock-on, röviden bemutatta a csapatokat, és bemutatott minket a sorozat vezetőinek.
Majd kért egy kis türelmet, mivel épp valamilyen hivatalos briefing-en kellett megjelennie, és eltünt.
Mikor újra találkoztunk, felvezetett minket az irodájába, ahol kezdésképpen némi reklámanyaggal, és egy szép, nagyméretű könyvvel ajándékozott meg, amely a sorozat előző szezonját foglalja össze.
Beszélgetésünk során elmondta, hogy szeretnének Kelet-Európa felé terjeszkedni a sorozattal, idén eljöttek Magyarországra, amit jövőre mindenképpen meg akarnak ismételni, és szeretnének Szlovákiában és Lengyelországban is verseny rendezni.
Örömmel vennék, ha a sorozatban tudhatnának egy magyar érdekeltségű csapatot.
Ismertette a verseny technikai szabályrendszerét, és elmondta, hogy milyen lehetőségek vannak a sorozatban való részvételre.
Megkérdezte, hogy mik a terveink a jövőre nézve, és érdekelne-e minket egy esetleges 2013-as szereplés a Superstars-ban.
Mi őszintén elmondtuk, hogy pillanatnyilag elkötelezettek vagyunk az ETCC felé, de mivel nem tudjuk, hogy az a sorozat jövőre milyen formában és szabályrendszerrel kerül megrendezésre, ezért nem zárjuk ki a lehetőségét annak, hogy a jövőben más, nemzetközi kategóriában álljunk rajthoz.
Abban maradtunk, hogy mindenképpen tartjuk a kapcsolatot, a többit pedig majd meglátjuk.
Ebéd közben azért megkérdeztem Willtől, hogy minek alapján esett ránk a választásuk. Elmondta, hogy figyelték az európai versenysorozatokat, többek között az ETCC-t is és imponált nekik az ottani szereplésünk. Hát ez mindenesetre jól esett, és büszkeséggel tölt el bennünket.

A verseny, és az azt körülvevő "körítés" egy kicsit olyan amerikai jellegű, minden olyan lazán, vidáman és kicsit hangosan van előadva. Megtudhattuk azt is, hogy nem véletlen, hogy a Superstars csapatok nem a boxokban kaptak helyet, hanem a paddock hátsó részében sátrak alatt, és a boxokat inkább a párhuzamosan futó Ferrari és GT Sprint versenyek résztvevői foglalhatják el. Ennek az oka az, hogy szeretnék az egész versenyt néző közelivé tenni, hogy az emberek odamehessenek és testközelből láthassák az autókat, a pilótákat. A futamok utáni sajtótájékoztató is egy nagy központi sátor alatt van, nem pedig egy közönségtől elzárt médiaközpontban.
Az autók műszaki színvonalát egyébként az egyszerűség jellemzi, az alap minden esetben egy utcai karosszéria kell, hogy legyen, alapvetően négyajtós kivitelben (bár ez alól vannak kivételek), széria közeli futómű, és széria közeli motor, különleges segédelektronikák nélkül.
A különböző típusokat, és az első látásra nagyon különböző motorokat súlyozással, és a motor szívó oldalán használt szűkítőkkel próbálják egy szintre hozni.
Az autókat közelről megnézegetve láttuk, hogy valóban sokkal egyszerűbbek, mint például egy WTCC-s autó. Ami mégis költségessé teszi őket az az, hogy az alapmodellek, melyekből át vannak alakítva, eleve drágák.
A két versenyfutamról nem nagyon akarok most különösebben írni, szerintem sokan megtették ezt már helyettem. Akit érdekelt az kijött és megnézte (bár borzasztó meleg volt vasárnap), aki otthon maradt, az is láthatta a televízióban élőben, vagy felvételről.
Michelisz Norbi kvalifikációs második helye mindenképpen szót érdemel, és dicséretes, mint ahogyan az első futamban elért harmadik helye is.
A vasárnapi második futamon pedig a rajt utáni kisebb baleset után még ráadásul a technika ördöge is közbeszólt. Hát ilyen a motorsport.


A végére még valami, aminek semmi köze a Superstarshoz, de azért kikívánkozik belőlem.
Mint említettem a belépőinket vendéglátóink az akkreditációs centerben adták le a csapat nevére. Egy hosszú asztalnál három csoportra volt osztva az akkreditáció: egy a VIP vendégeknek, egy a Ferrari Challenge vendégeinek, és egy a médiának.
Igazából nem tudtuk, hogy mi hova tartozunk, ezért mivel a VIP résznél éppen foglalkoztak valakivel, a médiásokhoz fordultunk, főleg, hogy ott két magyar hölgy foglalt helyet. Elmondtuk, hogy kik vagyunk, és mit szeretnénk, mire ők csak a vállukat vonogatták, hogy rájuk csak a sajtó tartozik. Kérdeztük, hogy akkor most mit csináljunk, kihez forduljunk. Erre azt a választ kaptuk, hogy ahhoz, aki ideküldött minket. Még kelletlenül kérdeztek valamit a Ferraris hölgytől, aki szintén megvonta a vállát. Ekkor észrevettem a hölgyek előtt az asztalon egy A4-es nagyságú borítékot, melyre nagybetűvel föl volt írva az UNICORSE csapat neve. Udvariasan megkérdeztem, hogy nem lehet, hogy esetleg ez lenne a miénk. Mire flegmán átnyújtották, hogy de, biztosan.
Rögtön rájöttünk, hogy itthon vagyunk.szöveg: Kertesi Zoltán

Kommentár

A feladáshoz be kell jelentkezned!

 
Még nem érkezett hozzászólás.