Strider Zoltán GULF színekben indul a Gyorsasági OB-n

Forrás: enjoytherace.hu
2012-03-20 16:18:23
Lassan kifelé tartunk a márciusból, de a Magyar Autós Gyorsasági OB-nak eddig egyetlen hivatalosan bejelentett futama szerepel a 2012-es versenynaptárban. Ennek ellenére Strider Zoltán komolyan készül a versenyszezonra.

Az egri versenyző idén az A-2000 géposztályban száll ringbe, akarom mondani ringre, ahol nem kisebb célt tűzött ki magának, minthogy megszerezze a bajnoki címet.
Azonban nem csupán a magyar OB futamaira szeretne benevezni, hanem az FIA Közép-Európai Zóna Trófea versenyeire is, legalábbis azokra, amelyek a magyar bajnoki futamokkal együtt kerülnek lebonyolításra.
Zoli csapata idén is az UNICORSE TEAM lesz, versenyautója pedig egy Alfa Romeo 156-os, amely a tavalyi utolsó, hungaroringi futamon debütált a csapat színeiben.
A tél folyamán az autó jelentős átalakításon esett át, mivel hozzá kellett igazítani a géposztály technikai szabályaihoz. Új a futómű, a fékrendszer, és gyártás alatt van a motor.
Ami a külső szemlélőnek legszembetűnőbb lesz, az nem más, mint az autó színe.
Zoli ugyanis 2012-re a GULF Magyarország támogatását élvezi, így az autó a GULF olajtársaság tradicionális kék-narancs színeiben pompázik.


Stríder Zoltán autóversenyzői karrierje 1999-ben kezdődött. Az első két évben Trabant 601 S típusú versenyautóval amatőr versenyeken indult, ahol több kategóriában is sikeresen szerepelt.
2001 és 2004 között a Rally Túra Egyesület (RTE) országos bajnokságán indult szintén Trabanttal.
2008-ban benevezett a Gyorsasági OB keretein belül újonnan induló BMW 325i Challenge bajnokságba, melyet az első évben meg is nyert.
2009 és 2010-ben második helyezést ért el a BMW Challenge év végi értékelésében.
2011-ben az UNICORSE TEAM színeiben indult a Zóna Endurance, és a Gyorsasági OB futamain Alfa Romeo 147 GTA-val, és az F-2000-es géposztályban 3. helyezést ért el az év végi összesítésben.
Szöveg: Kertesi Zoltán
Fotó: MAN FOTÓ/Ember Ferenc

Kommentár

A feladáshoz be kell jelentkezned!

 
Még nem érkezett hozzászólás.