XFX UNICORSE TEAM - irány az ETCC, első méterek.

Forrás: enjoytherace.hu
2012-02-25 15:06:24
Két héttel a szezonnyitó monzai verseny előtt a Hungaroringen tesztelt az ETCC-re készülő XFX UNICORSE TEAM.

A csapat fiatal pilótája, Ifj. Ficza Ferenc most próbálhatta ki először az ex WTCC-s Alfa Romeo 156-ost.
A napos, de hideg februári délutánon nem éppen pályaversenyzésre alkalmas útviszonyok között gyakorolhatott előszőr az autóval az ifjú versenyző.
7 celsius fokos levegőhőmérséklet mellett, helyenként jeges, vízátfolyásokkal tarkított pályaszakaszok nehezítették a körülményeket.
A cél természetesen nem a pályacsúcs megdöntése volt, hanem hogy Ferike egy kicsit összeszokjon, összebarátkozzon az autóval, annál is inkább mivel most vezetett előszőr olyan járművet, amiben igazi szekvenciális versenyváltó van.
A Monzában rajthoz álló nagy nevű pilótáktól valószínűleg nem fog megilletődni, hiszen versenyzett már jóval erősebb autók, és neves pilóták között a 2009-es hungaroringi 12 órás versenyen is.
A délután folyamán három rövid etapot teljesített, és körről-körre egyre jobb időket autózott. A nap végére gyakorlatilag teljesen összebarátkozott az S2000-es fenevaddal, és rendkívül lelkesen és bizakodóan várja az olaszországi megmérettetést.
A teszt a nyilvánosság kizárásával zajlott, mert a pilóta menedzsmentje és a csapat azt akarta, hogy Feri maximálisan a feladatra tudjon koncentrálni.
Természetesen a csapat számára is hasznos információkkal szolgált ez a néhány megtett kör, hiszen a mérnököknek most előszőr volt alkalmuk meggyőződni arról, hogy minden rendben működik-e az alig egy hónapja átvett versenyautón.
Ifj. Ficza Ferenc:

-Az első körök nehezek voltak, mert a a váltás, meg minden fura volt, mert eddig normális utcai váltóval mentem a Suzuki Kupában. A Hayabusa-val (Suzuki Swift Hayabusa, szerk.) mentem motorkerékpár váltóval, de ez azért teljesen más, sokkal jobb...
Erős is az Alfa és az a baj, hogy hideg az aszfalt és nem lehet normálisan menni vele. Vízátfolyások vannak a pályán, és így még csak azt próbálgatom, hogy tudjam kezelni a kocsit...
Két három kör alatt megszoktam a váltót, csak a visszaváltások egy kicsit nehezebben mennek, mert nagyon leesik a fordulat, azt még meg kell tanulnom, hogy följebb kell visszaváltsak, és akkor már simán fog menni...
A versenyre szimulátorozással készülök, illetve belső kamerás videókat nézek...


A tesztről hamarosan videót is közlünk,
Szöveg és fotó: Kertesi ZoltánKommentár

A feladáshoz be kell jelentkezned!

 
Még nem érkezett hozzászólás.