A Slovakiaring váltja Argentínát a WTCC naptárában

Forrás: enjoytherace.hu
2012-02-06 12:09:26
A Slovakiaring rendezi a Túraautó Világbajnokság idei negyedik fordulóját, átvéve ezzel Argentína helyét a versenynaptárban.

Az esemény korábbi időpontban kerül lebonyolításra, - mint ahogyan a júliusi Argentín verseny tervezve volt, - közvetlenül egy héttel a magyarországi futam előtt.

"Kénytelenek voltunk meghozni ezt a döntést, mert a fontos részletkérdésekben való megállapodás az argentín kormányzattal egyre csak késett", mondta Marcello Lotti a WTCC promótere.
"Az idő egyre csak haladt, nem tudtunk továbblépni és nem akartuk vállalni, hogy esetleg az utolsó pillanatban kelljen törölni a versenyt. Ennek ellenére Argentína kulcsfontosságú piac marad számunkra, és 2013-ban szeretnénk ismét megpróbálni."

"Nagyon örülünk a lehetőségnek, hogy a WTCC-t első alkalommal elhozhatjuk a Szlovák Köztársaságba. A Slovakiaring egy nagyon igényes versenypálya, modern létesítményekkel, és mindössze 170 km-re van a Hungaroringtől, ahol egy héttel később fogunk versenyezni."

Argentína így már második éve nem tudta biztosítani helyét a versenynaptárban, de reméli, hogy 2013-ban ismét visszatérhet.

"Nagyon sajnáljuk, hogy nem tudtuk biztosítani a WTCC futam megrendezését az Oscar Cabalén versenypályán 2012-ben," mondta Gustavo Santos a Córdobai Turisztikai Hivatal elnöke. "Ettől függetlenül érdekeltek vagyunk a dologban, és reméljük, hogy a közeljövőben visszatérhetünk."

Forrás: touringcartimes.com
Fordítás: Kertesi Zoltán
Fotó: WTCC médiaA WTCC 2012-es frissített naptára.

Március 11 - Monza, Olaszország
Április 1 - Valencia Ricardo Tormo, Spanyolország
Április 15 - Marrakech, Marokkó
Április 29 - Slovakiaring, Szlovák Köztársaság
Május 6 - Hungaroring, Magyarország
Május 20 - Salzburgring, Ausztria
Június 3 - Estoril, Portugália
Július 22 - Curitiba, Brazília
Szept. 23 - Infineon Raceway, USA
Október 21 - Suzuka, Japán
November 4 - Shanghai International, Kína
November 18- Macau, Kína
Kommentár

A feladáshoz be kell jelentkezned!

 
Még nem érkezett hozzászólás.