Újabb S2000-es autó a magyar bajnokságban.

Forrás: GFS Repsol Team
2011-09-27 19:56:34
Tim Gábor a múlt héten egy ex WTCC-s Peugeot 407-est tesztelt a Pannónia-Ringen

Bende Imre, Tim Gábor menedzserének beszámolója a teszt, és annak körülményeiről:

"A 2011-es idénynek még nincs vége, sőt a neheze még hátravan, meg kell szerezni a Duna-Autó Suzuki Bio Kupa bajnoki címét. Ez nem is kérdés.
Azonban a színfalak mögött már egyeztetések és megállapodások születtek Gábor 2012-es idényéről.


Még sok a kérdés, a legtöbbre csak jövőre lesz válasz, de egy biztos.
Gábor magasabb szintre léphet, és jövőre egy Peugeot 407 autóval versenyzik. Az autó, Jens Edman vezetésével megjárta a 2006-os WTCC idényt (igaz csak pár versenyen), versenyzett az STCC-ben és a DTC-ben. Tehát sok küzdelmet látott járgány, ami azt jelenti, ez egy kiforrott vas."

Sikeres egyeztetések, és új támogatónk segítségével eljött a hónapok óta
várt nap, az autó az országba érkezett! A Dán Peugeot Motorsport, mely privátként, de gyári támogatással fejlesztette az autót, a PannoniaRing-re szállította a járművet, ahol Gábor csapatával, a GFS Racing-el megkezdte az ismerkedést, és persze azonnal a pályára is gördült az autó.

Az első pár ellenőrző kör után Gabi hamar odalépett, az ismerkedést átugorva egyből tempót autózott, és a Peugeot ezt meghálálta. Egyre jobb és jobb köridők következtek, így ideje volt a beállításokkal foglalkozni.

"Szerencsére több szett gumit is rendelkezésünkre bocsájtott a csapat, így ahogy javult Gabi, úgy kerültek fel az újabb gumik. A nap végén, amolyan
zárásként egy időmérő szimulációra is sor került, vadiúj Yokohama gumikkal, mellyel a WTCC-n is versenyeznek. Nos, a köridő robbanásszerűen javult.

Összességében Gabi karrierjének legfontosabb napján vagyunk túl, köszönjük ezt a napot a támogatónknak és természetesen csapatunknak, és nem utolsó sorban a dánoknak!!"

A jövő évi tervekről is beszélt a pilóta menedzsere:

"A 2012-es WTCC versenyein, az FIA tervezi, hogy az ETCC, mint betétfutam lesz megrendezve. Ez azt jelenti, hogy egy 4-5 állomásos Európa-Bajnokságot
indítanak. Az ETCC minden évben megrendezésre került, de 1 vagy 2 verseny volt csak. Ha ez a sorozat valóban létrejön, ezzel az autóval ott indulunk.
Persze a Magyar Bajnokság is fontos számunkra a továbbiakban is."

További képek megtekinthetők galériánkban

A tesztről készült videófelvétel pedig itt:


Kommentár

A feladáshoz be kell jelentkezned!

 
Még nem érkezett hozzászólás.