Csik János ismét Suzukiban a Pannónia-Ringen - Videó

Forrás: enjoytherace.hu
2011-09-14 18:11:00
A szlovákiai megmérettetés után az UNICORSE SE pilótája idén másodízben öltötte magára a Suzuki Bio Kupa sárga egyenoverállját.

Jani ismét a GFS Repsol Team autójával állt rajthoz a Pannónia-Ringen. Úgy látszik, kezd ráérezni a márkakupa ízére, mert a kvalifikációs edzésen a 8. rajtpozíciót szerezte meg.
Ezt a helyét a szombati versenyen megtartotta, és ez azt jelentette számára, hogy a vasárnapi futamot az első rajtkockából kezdhette meg.
A rajt utáni pillanatokban visszaesett Lévai Zoltán mögé a második helyre, és ezt két körön keresztül tudta tartani. A harmadik kör elején a csapattárs, Tim Gábor bejelentkezett a pozícióért, és Jani nem is nagyon ellenkezett. A következő körben aztán Bárkovics Zoltán is megérkezett, majd ifj. Ficza Ferenc szó szerint bekopogott hátulról, jelezve, hogy neki még dolga van a mezőny elejében.
Ez Janit egy kissé kizökkentette a ritmusból, így aztán még hárman el tudtak menni mellette.
Ezt követően viszont úgymond páholyból szemlélhette az előtte csatázók küzdelmét, amibe időnkén Ő maga is bekapcsolódott. A futamot végül a hetedik helyen fejezte be.


Ezek eddig a száraz tények, most következzen a szubjektív vélemény:
Oldalunkon ezidáig nem igazán foglalkoztunk a márkakupákkal, részint azért mert úgy gondoljuk, hogy rajtunk kívül vannak elegen akik ezt megteszik, másrészről azért mert érdeklődési körünk is inkább más irányba orientálódik. A versenyeket külső szemlélőként őszintén szólva egy kicsit unalmasnak tartottuk.
Amit viszont Jani autójában kameránk rögzített az valami elképesztő. A folyamatos harc, test-test elleni küzdelem, ami a felvételen látható, hihetetlenül izgalmas, olyan, ami kívülről nem érzékelhető.
Próbáltuk videónkat fogyasztható méretűre zsugorítani, de alig-alig találtunk olyan részt amit ne akartunk volna megmutatni.

Itt nincs halszem optikával torzított "full HD" kép, B oszloptól B oszlopig tartó "szélesvászon", és nincs fülsiketítő zenei aláfestés.

Van viszont kőkemény verseny testközelből, és 100% természetes hangzás.


VIDEÓfotó: Kertesi ZoltánKommentár

A feladáshoz be kell jelentkezned!

 
Még nem érkezett hozzászólás.