Magyar sikerek a Slovakiaringen

Forrás: enjoytherace.hu
2011-08-24 20:42:58
Augusztus 20-21. között rendezték meg a Slovakiaringen az FIA GT3 Európabajnokság soronkövetkező futamait, és ugyanakkor, ugyanott az FIA Zóna Trófea és Zóna Endurance Trófea versenyeit.

A fő attrakciónak mindenképpen a GT3-as versenyfutamok számítottak, legalábbis ami a látványt és a hanghatásokat illeti.
Idén harmadik éve szerepel a sorozatban honfitársunk Walter Csaba magyar túraautó bajnok és Formula 1-es szakkomentátor, aki a Schubert Motorsport színeiben Claudia Hürtgen-el osztozik, egy BMW Z4 pilótaülésén.
Csabáék mindkét napon a hetedik helyről rajtolhattak, és szombaton és vasárnap is a harmadik helyen értek célba. Köszönhették mindezt a jó boxtaktikának, néhány remek előzésnek és némiképp a szerencsének, hiszen mindkét versenyen voltak, akik műszaki hiba miatt estek ki előlük, vagy éppen kerültek hátrébb, de ez mit sem von le teljesítményük értékéből. A bajnokság pillanatnyilag még nyitott, az utolsó futamot Zandvoortban rendezik október 11-12-én.


Az FIA Zóna Endurance bajnokságban az idén Rácz István szlovák színekben vesz részt Rudolf Machanek párjaként, egy Porsche 911 GT3 RSR volánjánál. Már az eddigi futamokon is győzelmi esélyekkel álltak rajthoz, és halkan jegyzem meg, hogy nem Pistin múlott, hogy eddig nem sikerült a dobogó legfelső fokára állniuk.
Most azonban végre összejött, bár ebben egy szerencsés kimenetelű baleset is közrejátszott.
Történt ugyanis, hogy a verseny háromnegyedénél ők álltak az élen, ekkor már Machanek ült az autóban, de egyszer csak lángra lobbant a Porsche hátulja. A futamot meg kellett szakítani, de mivel már túl voltak a versenytáv(idő) 75%-án ezért nem indították azt újra.
Mivel a szabályok értelmében ilyenkor a versenyben megtett utolsó teljes kör számít a befutó sorrendjének így a Rudolf Machanek-Rácz István párost hirdették ki győztesnek.


A hétvége harmadik magyar vonatkozású eredménye Barta Attila nevéhez fűződik, aki idén egy BMW Alpina GT3 kormányát tekergeti az FIA Zóna Bajnokságban. Vasárnap a 2000ccm fölötti túraautók versenyében az abszolút 8. helyen ért célba, és ez géposztályában a dobogó legalsó fokát jelentette számára.
Mind a három versenyzőnek gratulálunk!


szöveg és fotó: Kertesi Zoltán


Kommentár

A feladáshoz be kell jelentkezned!

 
Még nem érkezett hozzászólás.